preskoči na sadržaj
 

Učenici se prijavljuju i upisuju u 1. razred srednje škole u školskoj godini 2018./2019. elektroničkim načinom putem mrežne stranice: www.upisi.hr/upisi 

Minimalan bodovni prag za upis u Islamsku gimnaziju je 50 bodova. Primjer računanja bodova nalazi se u privitku ove obavijesti.

Ukoliko se pojave poteškoće, molimo Vas da se izravno obratite CARNetovoj Službi za podršku obrazovnome sustavu na elektroničku adresu: helpdesk@skole.hr i na broj telefona 01/6661-500 (svakim radnim danom od 8 do 20 sati).

*****

LJETNI UPISNI ROK

Kandidati se mogu prijaviti u sustav od 26. lipnja 2018. (utorak) te od tog dana mogu početi odabirati obrazovne programe (npr. našu školu).

3. srpnja 2018. (utorak) u 11,00 sati provest će se provjera znanja iz engleskog jezika ukoliko se u našu školu prijave kandidati koji nisu učili engleski jezik kao prvi strani jezik u osnovnoj školi. Napominjemo da položena provjera znanja u našoj školi vrijedi i za ostale prijavljene škole ako uvjetuju znanje istog stranog jezika.

13. srpnja 2018. objavljuju se konačne ljestvice poretka.

16. srpnja 2018. učenici s roditeljima dostavljaju UPISNICE u školu od 10 sati. Ako učenik ne dostavi upisnicu, kao da nije upisao našu školu.

Isti dan će se potpisivati ugovori o upisu u našu školu te, eventualno, o prehrani i smještaju u dom.

*****

Završetak registracije za kandidate IZVAN obrazovnog sustava RH je: 13. lipnja 2018.

Kandidati izvan redovitoga sustava obrazovanja registriraju se popunjavanjem elektroničkoga obrasca za registraciju na mrežnoj stranici www.upisi.hr u nekoliko koraka:

1. Registracija kandidata obavlja se na mrežnoj stranici www.upisi.hr .

2. Klikom na poveznicu Registriraj se kandidatu se omogućava popunjavanje elektroničkog obrasca za registraciju. U obrascu, kandidati, između ostaloga, navode i broj mobilnoga telefona, isključivo mobilnih mreža Republike Hrvatske, na koji će im se poslati korisnička oznaka, lozinka i PIN.

3. Ispravno popunjen obrazac za registraciju smatra se onaj koji sadržava sve tražene osobne podatke i nije moguće dovršiti registraciju ako nedostaje neki podatak. U slučaju da je kandidat završio osnovnu školu u nekom drugom obrazovnom sustavu i te škole nema u padajućem izborniku potrebno je odabrati Škola nije na popisu.

4. Nakon uspješno popunjenog obrasca, kandidat je dužan kliknuti na poveznicu Kreiraj registracijski obrazac kako bi se započeo postupak kreiranja elektroničkog obrasca.

5. Točnost unosa svih potrebnih podataka kandidat je dužan još jednom provjeriti i potvrditi klikom na gumb Potvrdi.

6. Nakon što kandidat potvrdi unesene podatke (kako je objašnjeno u 5. koraku), klikom na gumb Potvrdi kandidat je, u elektroničkom obliku, kreirao popunjen registracijski obrazac kojeg je potrebno spremiti na vlastito računalo, ispisati i potpisati (registracijski obrazac mora sadržavati potpis roditelja/staratelja i kandidata).

7. Ispisan i potpisan obrazac mora se dostaviti u digitalnom formatu (skeniran ili slikan mobitelom) elektroničkom poštom na adresu Agencije srednja@azvo.hr. Ako kandidat ne obavi ovaj korak u procesu registracije, njegova registracija neće biti važeća.

8. Nakon primitka obrasca u elektroničkom obliku i provjere osobnih podataka, Središnji prijavni ured zaključit će registraciju kandidata slanjem korisničkih podataka SMS-om.

9. Nakon što SMS-om dobiju korisničke podatke, kandidati se prijavljuju na mrežnu stranicu: www.upisi.hr.

Dostava osobnih dokumenata i svjedodžbi za kandidate izvan redovitog sustava obrazovanja RH Središnjem prijavnom uredu: 25. 5. – 26. 6. 2018.

Kandidati koji osnovno obrazovanje završavaju ili su završili izvan Republike Hrvatske dužni su dostaviti:

- presliku domovnice (državljani Republike Hrvatske) ili presliku putovnice (strani državljani), ovjerenu kod javnoga bilježnika.

- preslike svjedodžbi posljednjih četiriju razreda osnovnoga obrazovanja ovjerene kod javnog bilježnika.

Ako je neki od priloženih dokumenata izdan na stranome jeziku, kandidat je dužan navedeni dokument prevesti i ovjeriti kod ovlaštenoga sudskoga tumača. 

Dokumenti se šalju, s naznakom Dokumenti uz prijavu za upis u srednju školu, preporučenom poštom na adresu: Agencija za znanost i visoko obrazovanje, Središnji prijavni ured, Donje Svetice 38, 10 000 Zagreb.

NAPOMENE

• Dokumenti moraju biti ovjerene preslike. Preslike dokumenata ovjeravaju se kod javnoga bilježnika (notara) te se ovjere drugih institucija neće uvažavati.

• Nepotpuna dokumentacija neće biti prihvaćena, čime će kandidatu biti onemogućen plasman na ljestvicama poretka programa obrazovanja.

• Poslani dokumenti neće se vraćati. Ako je neki od priloženih dokumenata izdan na stranome jeziku, kandidat je spomenuti dokument dužan prevesti i ovjeriti kod ovlaštenoga sudskoga tumača.

• Ako kandidat u trenutku prijave još pohađa završni razred osnovne škole izvan Republike Hrvatske, svjedodžbu završnoga razreda dostavit će naknadno, a o tome je potrebno obavijestiti Središnji prijavni ured. O opravdanosti razloga kašnjenja s dokumentacijom i mogućnosti uvažavanja odlučuje Središnji prijavni ured.

• Svjedodžbe koje nisu izdane u Republici Hrvatskoj moraju proći postupak priznavanja. Postupak priznavanja inozemne obrazovne kvalifikacije radi nastavka obrazovanja obavit će srednja škola u koju se kandidat upisao.

• U postupku priznavanja, srednjoškolska ustanova može zatražiti mišljenje Agencije za odgoj i obrazovanje ili Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, ovisno o vrsti obrazovanja koje se nastavlja

Molimo da se za sva druga pitanja kandidati izvan redovitog sustava obrazovanja u Republici Hrvatskoj i njihovi roditelji izravno obrate Središnjem prijavnom uredu pri Agenciji za znanosti i visoko obrazovanje na elektroničku adresu srednja@azvo.hr i na broj telefona: 01/ 6274-877. 

Kandidati se također mogu obratiti Ministarstvu znanosti i obrazovanja, i to na elektroničke adrese: odgojiobrazovanje@mzos.hr te upisi-srednje@mzos.hr i broj telefona: 01/4569-000.

*****

POSEBNA NAPOMENA ZA KANDIDATE DRŽAVLJANE DRŽAVA KOJE NISU ČLANICE EU:

Naša škola nije u mogućnosti primati državljane država koje nisu članice EU-a (npr. bosanskohercegovačke državljane) na školovanje, radi toga što je 12. travnja 2016. na snagu stupila Uredba 2016/399 Europskog Parlamenta i Vijeća o Zakoniku Unije o pravilima kojima se uređuje kretanje osoba preko granica (Zakonik o schengenskim granicama), koja je objavljena 23. ožujka 2016. u Službenom listu Europske unije L 77/1.

 
Školske 2016./2017. godine uredno smo upisali takve državljane jer im je to sustav www.upisi.hr omogućio. Dana 3. ožujka 2017. na sastanku u Ministarstvu unutarnjih poslova Republike Hrvatske naša škola je dobila garanciju kako će svi učenici koji su upisali našu školu imati pravo dovršiti srednjoškolsko obrazovanje u Republici Hrvatskoj.
 
Međutim, od školske 2017./2018. godine, pravo na upis u našu školu imat će samo:

1) osobe koje imaju dva državljanstva (npr. bosanskohercegovačko i hrvatsko državljanstvo) ili

2) osobe kojima je odobren boravak u Republici Hrvatskoj na temelju neke druge osnove, a ne srednjoškolskog obrazovanja.

 

Priloženi dokumenti:
Primjer racunanja bodova.pdf

Tražilica



Kalendar
« Kolovoz 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400

Forum
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400

Korisni linkovi

Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka




preskoči na navigaciju