preskoči na sadržaj
 

Učenici se prijavljuju i upisuju u 1. razred srednje škole u školskoj godini 2018./2019. elektroničkim načinom putem mrežne stranice: www.upisi.hr/upisi 

Minimalan bodovni prag za upis u Islamsku gimnaziju je 50 bodova. Primjer računanja bodova nalazi se u privitku ove obavijesti.

Ukoliko se pojave poteškoće, molimo Vas da se izravno obratite CARNetovoj Službi za podršku obrazovnome sustavu na elektroničku adresu: helpdesk@skole.hr i na broj telefona 01/6661-500 (svakim radnim danom od 8 do 20 sati).

*****

JESENSKI UPISNI ROK

Kandidati se mogu prijaviti u sustav od 21. kolovoza 2018. (utorak) te od tog dana mogu početi odabirati obrazovne programe (npr. našu školu).

30. kolovoza 2018. objavljuju se konačne ljestvice poretka.

31. kolovoza 2018. učenici s roditeljima dostavljaju UPISNICE u školu od 10 sati. Ako učenik ne dostavi upisnicu, kao da nije upisao našu školu.

Isti dan će se potpisivati ugovori o upisu u našu školu te, eventualno, o prehrani i smještaju u dom.

*****
NAKNADNI UPISNI ROK 

Prijava kandidata u naknadnome upisnom roku jest od 3. do 7. rujna 2018. godine.
 
Učenici moraju ispunjavati sve uvjete propisane Pravilnikom o elementima i kriterijima te natječajem škole. Potrebno je dostaviti pisani zahtjev učenika za upis u školu te svu potrebnu dokumentaciju, tada se ispisuje upisnica, roditelj/skrbnik i učenik je potpisuju i potom se ispunjavanje i toga uvjeta označuje u sustavu i učenik je upisan u srednju školu.

Kandidati koji osnovno obrazovanje završavaju izvan obrazovnoga sustava Republike Hrvatske, a nisu ispunili registracijski obrazac na ljetnom ili jesenskom upisnom roku, trebaju se prije dolaska u školu javiti Središnjem prijavnom uredu Agencije za znanost i visoko obrazovanje na elektroničku poštu srednja@azvo.hr ili na broj telefona 01/6274-877.

Kandidati koji su dužni dostaviti potrebnu dokumentaciju, a u ljetnome ili jesenskome upisnom roku nisu ju dostavili i čije ocjene nisu unesene u sustav, dužni su u naknadnome upisnom roku dostaviti sljedeću potrebnu dokumentaciju Središnjemu prijavnome uredu:

- presliku domovnice (državljani Republike Hrvatske) ili presliku putovnice (strani državljani), ovjerenu kod javnoga bilježnika.

- preslike svjedodžbi posljednjih četiriju razreda osnovnoga obrazovanja ovjerene kod javnog bilježnika.

Ako je neki od priloženih dokumenata izdan na stranome jeziku, kandidat je dužan navedeni dokument prevesti i ovjeriti kod ovlaštenoga sudskoga tumača. 

Dokumenti se šalju, s naznakom Dokumenti uz prijavu za upis u srednju školu, preporučenom poštom na adresu: Agencija za znanost i visoko obrazovanje, Središnji prijavni ured, Donje Svetice 38, 10 000 Zagreb.

NAPOMENE

• Dokumenti moraju biti ovjerene preslike. Preslike dokumenata ovjeravaju se kod javnoga bilježnika (notara) te se ovjere drugih institucija neće uvažavati.

• Nepotpuna dokumentacija neće biti prihvaćena, čime će kandidatu biti onemogućen plasman na ljestvicama poretka programa obrazovanja.

• Poslani dokumenti neće se vraćati. Ako je neki od priloženih dokumenata izdan na stranome jeziku, kandidat je spomenuti dokument dužan prevesti i ovjeriti kod ovlaštenoga sudskoga tumača.

• Ako kandidat u trenutku prijave još pohađa završni razred osnovne škole izvan Republike Hrvatske, svjedodžbu završnoga razreda dostavit će naknadno, a o tome je potrebno obavijestiti Središnji prijavni ured. O opravdanosti razloga kašnjenja s dokumentacijom i mogućnosti uvažavanja odlučuje Središnji prijavni ured.

• Svjedodžbe koje nisu izdane u Republici Hrvatskoj moraju proći postupak priznavanja. Postupak priznavanja inozemne obrazovne kvalifikacije radi nastavka obrazovanja obavit će srednja škola u koju se kandidat upisao.

• U postupku priznavanja, srednjoškolska ustanova može zatražiti mišljenje Agencije za odgoj i obrazovanje ili Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, ovisno o vrsti obrazovanja koje se nastavlja.

*****

POSEBNA NAPOMENA ZA KANDIDATE DRŽAVLJANE DRŽAVA KOJE NISU ČLANICE EU:

Naša škola nije u mogućnosti primati državljane država koje nisu članice EU-a (npr. bosanskohercegovačke državljane) na školovanje, radi toga što je 12. travnja 2016. na snagu stupila Uredba 2016/399 Europskog Parlamenta i Vijeća o Zakoniku Unije o pravilima kojima se uređuje kretanje osoba preko granica (Zakonik o schengenskim granicama), koja je objavljena 23. ožujka 2016. u Službenom listu Europske unije L 77/1.

 
Školske 2016./2017. godine uredno smo upisali takve državljane jer im je to sustav www.upisi.hr omogućio. Dana 3. ožujka 2017. na sastanku u Ministarstvu unutarnjih poslova Republike Hrvatske naša škola je dobila garanciju kako će svi učenici koji su upisali našu školu imati pravo dovršiti srednjoškolsko obrazovanje u Republici Hrvatskoj.
 
Međutim, od školske 2017./2018. godine, pravo na upis u našu školu imat će samo:

1) osobe koje imaju dva državljanstva (npr. bosanskohercegovačko i hrvatsko državljanstvo) ili

2) osobe kojima je odobren boravak u Republici Hrvatskoj na temelju neke druge osnove, a ne srednjoškolskog obrazovanja.

 

Priloženi dokumenti:
Primjer racunanja bodova.pdf

TražilicaKalendar
« Studeni 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji


Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400

Forum
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400

Korisni linkovi

Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
preskoči na navigaciju