preskoči na sadržaj

Islamska gimnazija dr. Ahmeda Smajlovića

Login
Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Novosti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Obilježen Svjetski dan hidžaba
Autor: Administrator , 3. 2. 2022.

Jedna od obaveza muslimanki koja je propisana Objavom je čuvanje čednosti kroz poštivanje vjerskih propisa koji obuhvaćaju i nošenje hidžaba. Svjetski dan hidžaba, koji na globalnoj razini ima za cilj skretanje pozornosti na predrasude u vezi s maramom i neugodna iskustva kojima su izložene žene s hidžabom, obilježen je i ove godine u našoj školi.


Ovim povodom organizirana je radionica za učenice o različitim stilovima pokrivanja. Radionicu je vodila naša učenica 3. razreda, Nejla Vilić iz Siska, koja nam je i ispričala zašto se ona odlučila pokriti. Radionica je bila uspješna budući da su učenice imale priliku upoznati se s ispravnim načinom nošenja marame, ali i s vrijednim iskustvom koje je Nejla podijelila s prisutnima.


U okviru spoznaja o hidžabu, vrlo je važno da svijest o istome obuhvati i naše ponašanje i življenje vjerskih normi u punini, a ne samo u formalnosti poštivanja onog što je pojavno. Živjeti u punini podrazumijeva da naš hidžab bude naš i fizički štit i duhovni podsjetnik na ono što jesmo kako bismo u potpunosti ispunili ono što je smisao našeg postojanja, a to je pokornost našem Stvoritelju.

Poslije radionice druženje smo nastavile u Omladinskom klubu muslimana uz poznatu obiteljsku kavu uz koju su se godinama družile generacije mladih muslimana i muslimanki. Odnedavno naš omladinski klub ponovno radi te je i na ovaj način omogućeno mladima da se druže i upoznaju uz predavanja naših cijenjenih imama. 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju