preskoči na sadržaj

Islamska gimnazija dr. Ahmeda Smajlovića

Login
Kalendar
« Srpanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

HIMNA ŠKOLE

Moja džamija u školjku biser svila je

kao tespih u ruci starog hadžije

lipe cvatu, Borovje miriše,

moja draga ostah s tobom, šta ću s tobom

čuvaj je.

 

Hej heja heja odlazim sad ja,

alem sunce blistat će

uvijek nad nama

hej heja heja prijatelju moj

uvijek ću te nositi ja u srcu svom.

 

Kad dođem kući zumbul cvijet posadit ću

izvor vodom svaki dan zalijevat ću

sjećanja sjetna na moju merdžan džamiju

u akšam ću učiti inšallah, inšallah, ilahiju.

 

Hej heja heja odlazim sad ja,

alem sunce blistat će

uvijek nad nama

hej heja heja prijatelju moj

uvijek ću te nositi ja u srcu svom.

 

Ahmed Smajlović moje škole ime je

gdje provedoh đulistan godine

lipe cvatu, Borovje miriše,

moja draga ostah s tobom, šta ću s tobom

čuvaj je.

 

Hej heja heja odlazim sad ja,

alem sunce blistat će

uvijek nad nama

hej heja heja prijatelju moj

uvijek ću te nositi ja u srcu svom.

 

Skladatelj i tekstopisac:

Ismet Kurtović

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 3. 2. 2021.

Ukupno: 22659
Ovaj mjesec: 815
Ovaj tjedan: 91
Danas: 3
Novosti
Natječaj za upis u I. razred Islamske gimnazije u školskoj godini 2022./2023.
Administrator / datum: 6. 6. 2022. 14:42

Natječaj za upis u I. razred Islamske gimnazije dr. Ahmeda Smajlovića u školskoj 2022./2023. godini dostupan je ovdje.


[OPŠIRNIJE]Informacije o upisima u Učenički dom Islamske gimnazije
Administrator / datum: 4. 7. 2022. 13:00

Učenici se prijavljuju i upisuju u učenički dom u školskoj godini 2022./2023.  elektroničkim putem preko mrežne stranice informacijskog sustava prijava i upisa u učenički dom (ISPUUD) kojem možete pristupiti ovdje.


[OPŠIRNIJE]Prilog o Islamskoj gimnaziji na HRT-u
Administrator / datum: 17. 6. 2022. 18:00

Rad naše škole, sve njezine posebnosti i emotivan rastanak od 12. generacije Islamske gimnazije dr. Ahmeda Smajlovića nisu prošli nezapaženo. O radu škole za emisiju „Zajedno u duhu“ govorili su ravnatelj Mevludi ef. Arslani, pedagoginja Viktorija Kopjar i učenica 12. generacije maturanata gimnazije Ajna Korajlić. Prenosimo Ajnine riječi te vas pozivamo da pogledate ovaj kratki prilog!


„Škola je dala mnogo dobrih prilika i mogućnosti. Imamo doručak i ručak u školi, imali smo stipendije za učenike koji su prolazili s odličnim uspjehom, a i općenito atmosfera nije kao u drugim školama. Ovdje je obiteljska atmosfera, svi se znaju i svi se druže.


[OPŠIRNIJE]Maturalni dan 2022.
Administrator / datum: 17. 6. 2022. 13:17

U srijedu, 15. lipnja 2022. godine, na Fakultetu islasmkih nauka u Sarajevu održana je manifestacija „Maturalni dan 2022.“, koju tradicionalno organizira Uprava za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u BiH, a kojom je promovirana generacija maturantica i maturanata medresa i srednjoškolskih ustanova Islamske zajednice. Svim prisutnima obratio se se prof. dr. Dževad Hodžić, direktor Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta, a priznanja učenicima i učenicama generacije uručio je zamjenik reisu-l-uleme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini prof. dr. Enes-ef. Ljevaković. 


[OPŠIRNIJE]Posebno generacijsko druženje
Administrator / datum: 10. 6. 2022. 12:51

Povratak u djetinjstvo i mladost uvijek budi najljepše osjećaje, posebice kad se prijatelji sretnu nakon dugo vremena. Tako je 27. svibnja 2022. održano okupljanje generacija Islamske gimnazije dr. Ahmeda Smajlovića.

Oko 50-ak bivših i sadašnjih učenika iz različitih generacija okupilo se u prostorijama OKM-a te uživalo u druženju, prisjećanju na srednjoškolske dane, prepričavanju anegdota, upoznavanju novih generacija i planiranju nekih novih projekata koji će pomoći u daljenjem napretku i razvoju naše Gimnazije. Neki se nisu dugo vidjeli, neki su zadržali kontakte, ali svi se u jednome slažu – uspomene iz školskih klupa jednako su žive kao i prvoga dana. 


[OPŠIRNIJE]Aida i Amar Bukvić posjetili našu školu
Administrator / datum: 7. 6. 2022. 09:00

U ponedjeljak, 23. svibnja 2022., učenici Islamske gimnazije zajedno s nekim profesorima posjetili su kino i gledali film „Djeca sa CNN-a”, snimljen po istoimenoj drami Amira Bukvića. Film prikazuje život Dine koji je porijeklom iz Srebrenice te Dore koja dolazi iz Vukovara. Njih se dvoje susreću u podstanarskom stanu u Zagrebu i uvelike si međusobno utječu na živote. Film je učenike emotivno potresao, ali i ostavio s brojnim pitanjima. Nasreću, imali su priliku ta ista pitanja postaviti redateljici filma Aidi Bukvić i glavnom glumcu  Amaru Bukviću, koji su posjetili našu školu u četvrtak, 2. lipnja 2022. 


[OPŠIRNIJE]Odmorko ljeto 2022.
Administrator / datum: 6. 6. 2022. 08:50

 

 

 

Dragi učenici,

Školski sportski savez Grada Zagreba tijekom ljetnog odmora učenika organizira program Odmorko ljeto 2022. koji će se provoditi radnim danima od 27. lipnja do 2. rujna uz stručni i pedagoški nadzor. U okviru programa moći ćete slobodno plivati na bazenima Iver, Utrina, Svetice, ŠRC Šalata, PVC Mladost te na Jelkovcu i Zimskom plivalištu Mladost gdje ćete također imati mogućnost usavršavanja plivačkih tehnika. Osim plivališta Savez je pripremio i igraonice: sportova s diskom, mačevanja, ragbija, triatlona, odbojke na pijesku, plesova, raftinga, squasha, taekwondoa, kuglanja, bowlinga, tenisa, streljaštva te upoznavanja sa tajnama Medvednice. Novost u programu je Odmorko poludnevni kamp u tri grupe na ŠRC Svetice.

Više informacija možete pronaći na mrežnoj stranici www.odmorko.hr.


[OPŠIRNIJE]Ispratili smo XII. generaciju naše škole
Administrator / datum: 2. 6. 2022. 14:04

„Dragi Allahu, spusti svoj bereket i svoj blagoslov na ove učenike i učenice, na njihove očeve i majke, na one koji su ih odgajali i učili. Neka budu od onih koji će se ponositi, koji će pronositi dobro i širiti mir i od onih s kojima ćeš Ti biti zadovoljan na Sudnjem danu.“
                                                                       Amin!

 


[OPŠIRNIJE]Emotivni oproštaj učenika od maturanata naše škole
Administrator / datum: 25. 5. 2022. 13:34

Učenici naše škole i ove godine oprostili su se od maturanata na svoj način, uz lijepo priređenu predstavu. Nakon što smo se svi nasmijali crticama iz školskih klupa, pogledali smo video u kojem su prikazane najljepše uspomene s maturantima.

Krunu na svoje srednjoškolsko obrazovanje maturanti XII. generacije stavit će na Maturalnoj akademiji u subotu, 28. svibnja 2022. g., kada će se pred svojim obiteljima, nastavnicima i drugim uzvanicama zauvijek oprostiti s jednim značajnim poglavljem svojih života.


[OPŠIRNIJE]Posjet Muzeju čokolade
Administrator / datum: 23. 5. 2022. 14:41

U srijedu, 18. svibnja 2022. g., učenici drugog razreda s nastavnicom geografije i povijesti Magdalenom Pavelić Hinšt posjetili su Muzej čokolade u Zagrebu. Učenici su imali priliku saznati o povijesti čokolade koja seže do drevnih Indijanaca Južne i Srednje Amerike. Kao ulaznicu su dobili kutiju sa devet vrsta čokolade koju su mogli kušati, a kasnije su prošli kroz prostorije mistične prašume, raskošnog baroknog dvora i čarobne tvornice Willya Wonke. Učenici su bili zadovoljni i toplo preporučuju posjet ovom muzeju!


[OPŠIRNIJE]22. debata učenika srednjih škola u Tuzli
Administrator / datum: 23. 5. 2022. 08:00

U četvrtak, 19. svibnja 2022. g., učenici drugog razreda Faruk Krkalić, Nera Selimović i Sumejja Redžić u pratnji ravnatelja naše škole, Mevludija ef. Arslanija, sudjelovali su na 22. debati održanoj u Behram-begovoj medresi u Tuzli. Tema je bila Perspektive življenja u Bosni i Hercegovini". Naši su učenici imali priliku naučiti nešto novo i družiti se s drugim debatantima iz cijele BiH.


[OPŠIRNIJE]Premijera filma „Djeca sa CNN-a”
Administrator / datum: 19. 5. 2022. 12:10

Djelatnici naše škole u utorak, 17. svibnja 2022. g., posjetili su kino Cineplexx kako bi pogledali premijeru filma „Djeca sa CNN-a” redateljice Aide Bukvić.

Dirljiva je to priča o Dori, izbjeglici iz Vukovara i Dini, izbjeglici iz Srebrenice, koja prikazuje koliko je teško nastaviti sa životom poslije rata te koliko je snage potrebno da bi se nosili s njegovim posljedicama. Film je na publiku ostavio snažan dojam izazivajući kod svaog pojedinog gledatelja mješavinu osjećaja koju je riječima teško opisati. Film preporučujemo svima, osobito mlađim generacijama, kako bi se podigla svijest o utjecaju rata na sve aspekte ljudskog života, čak i godinama nakon njegova završetka.


[OPŠIRNIJE]Terenska nastava Rijeka - Pula - Brijuni
Administrator / datum: 17. 5. 2022. 09:24

U petak 13. svibnja 2022. godine uputili smo se na dvodnevnu terensku nastavu na kojoj smo posjetili Rijeku, Pulu i Brijune kao glavna odredišta u pratnji ravnatelja Mevludi ef. Arslanija, razrednice prvog razreda Dee Blažević, pedagoginje Viktorije Kopjar, razrednice trećeg razreda Katarine Friščić i razrednice četvrtog razreda Sakin Modronja. 


[OPŠIRNIJE]Livada europskih vrijednosti
Administrator / datum: 12. 5. 2022. 13:43

Ususret Danu Europe, koji se obilježava 9. svibnja, naši su učenici imali edukativne aktivnosti. Islamska je gimnazija škola ambasador Europskog parlamenta i zato ne propuštamo priliku da se bavimo europskim temama.

Učenici drugog razreda izrađivali su plakate na temu borbe EU s dezinformacijama. Treći i četvrti razredi promišljali su o europskim vrijednostima. Rezultat njihove diskusije je velika cvjetna livada europskih vrijednosti na školskom hodniku. Prvi razred je kroz zabavnu obrazovnu igru učio o članicama i proširenjima EU.


[OPŠIRNIJE]Dan Europe
Administrator / datum: 11. 5. 2022. 14:54

Naši su učenici u pratnji prof. Magdalene Pavelić Hinšt obilježili Dan Europe sudjelovanjem na programu Škola ambasadora Europskog parlamenta (EPAS). Organizatori događanja bili su Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj i Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj. Za ambasadore juniore organiziran je bogat program aktivnosti: EU pub kviz, radionica o dezinformacijama, radionica postavljanja vertikalnog vrta, radionica "Pčela zemaljski junak", radionica o mentalnom zdravlju i radionica o Euru. Naši su učenici imali priliku naučiti nešto novo i družiti se s drugim ambasadorima juniorima iz cijele Hrvatske.


[OPŠIRNIJE]Učenici Islamske gimnazije postali vakifi Islamskog kulturnog centra Pula
Administrator / datum: 11. 5. 2022. 10:06

Izgradnja novih islamskih centara ne događa se često pa je sreća i radost kod svakog novog projekta velika jer znamo da će se poboljšati uvjeti za vjerske aktivnosti. Kupovina zemljišta za izgradnju Islamskog kulturnog centra Pula dugogodišnji je san muslimana Pule i okolice. I sami smo često posjećivali sadašnji mesdžid koji je postao pretijesan što nas je ponukalo da se ugradimo u ovaj hajr projekt. Učenici i učenice naše škole su kroz svoje humanitarne akcije skupili dovoljno sredstava kako bi postali vakifi Islamskog centra Pula te su, svjesni činjenice da se ovakva prigoda ne pruža svakodnevno, odlučili usmjeriti ista u ovaj projekt. Molimo Allaha dž.š. da se naša dobra djela prime i pomognu izgradnju ovog važnog objekta.


[OPŠIRNIJE]Uručili smo sredstva prikupljena na ramazanskom bazaru
Administrator / datum: 11. 5. 2022. 09:43

Mjesec Ramazan uvijek iznova otvara srca vjernika pa tako i dodatno motivira na činjenje dobra koje se mnogostruko nagrađuje. Znajući za obvezu da pomognemo kad god smo u mogućnosti,  učenici naše škole su i ove godine organizirali Ramazanski bazar  na kojem su ponudili rukotvorine te slastice članovima zajednice.
 


[OPŠIRNIJE]Bajram šerif mubarek olsun!
Administrator / datum: 2. 5. 2022. 11:35

U povodu Ramazanskoga bajrama, upućujemo najiskrenije čestitke svim učenicima, zaposlenicima, roditeljima i prijateljima naše škole, s dovom Allahu dž. š. da primi naš post, namaze, dove i sve ibadete. Sa željom da dane Bajrama provedemo u ozračju mira, nade, blagostanja i obiteljskoga zajedništva, od srca vam želimo BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!


[OPŠIRNIJE]Zajedničkim iftarom obilježili smo Dan škole
Administrator / datum: 29. 4. 2022. 14:04

Dana 27. travnja, obilježili smo Dan škole. Nakon dvije godine, okupili smo se bez zabrana i ograničenja i pripremili prigodan program. 


[OPŠIRNIJE]Obilježen Dan planeta Zemlje!
Administrator / datum: 28. 4. 2022. 09:22

Pod vodstvom nastavnice geografije i povijesti, Magdalene Pavelić Hinšt, naša je škola obilježila Dan planete Zemlje. Svaki je učenik imao zadatak donijeti jednu sadnicu raznih vrsta biljaka koje su kasnije sadili u hodniku škole.


[OPŠIRNIJE]Odmorko proljeće 2022.
Administrator / datum: 4. 4. 2022. 10:40

Dragi učenici!

Školski sportski savez Grada Zagreba tijekom proljetnih praznika pripremio je program Odmorko proljeće 2022.

Program će se provoditi radnim danima od 19. do 22. travnja 2022. godine, a obuhvaća brojne aktivnosti poput kuglanja, streljaštva, squasha, softballa, plesova, škole za preživljavanje u prirodi...

Više informacija dostupno je u brošuri ovdje.


[OPŠIRNIJE]Ramazan šerif mubarek olsun!
Administrator / datum: 1. 4. 2022. 16:00

U povodu nastupajućeg mjeseca ramazana, upućujemo vam najiskrenije čestitke s dovom Allahu dž. š. da ga u zdravlju i rahatluku ispostimo u krugu naših najmilijih.

Ebu Hurejre, r. a., prenosi da je Vjerovjesnik, s. a. v. s., rekao: „Allah Uzvišeni je rekao: Svako čovjekovo djelo pripada njemu, izuzev posta! On pripada Meni i Ja posebno za njega nagrađujem!“


[OPŠIRNIJE]Zajedničko kuglanje!
Administrator / datum: 1. 4. 2022. 15:49

Nakon duge dvije godine napokon smo otišli na zajedničku aktivnost. Posjetili smo kuglanu i natjecali se u kuglanju. Spojili smo zabavu i trening. Dva sata kuglanja prošla su za tren jer je zabava bila izvrsna. Učenici su se natjecali u tome tko će srušiti više čunjeva i za to su oni najbolji osvojili medalje.

Čestitamo im!


[OPŠIRNIJE]Skupljajmo stare baterije
Administrator / datum: 31. 3. 2022. 13:31

U predvorju naše škole od danas je dostupan spremnik za stare baterije. U projekt „Skupljajmo stare baterije“ uključili smo se u suradnji s križevačkom tvrtkom Friš d. o. o. kako bismo poticali svijest o potrebi odvajanja ovog opasnog otpada. S obzirom da je spremnik postavljen u prostoru ispred same škole, dostupan je većem broju posjetitelja Islamskog centra te se nadamo da će mnogi prepoznati vrijednost ovog projekta i pravilnim odlaganjem starih baterija doprinijeti očuvanju okoliša.


[OPŠIRNIJE]Muzej „Zagreb 80-ih”
Administrator / datum: 30. 3. 2022. 13:52

U ponedjeljak, 28. ožujka 2022. g., maturanti su posjetili Muzej Zagreb 80-ih koji predstavlja rekonstrukciju svakodnevnog života zagrebačke obitelji iz tog  razdoblja o kojem trenutno uče na nastavi povijesti.

Prenosimo vam njihove dojmove:
Vidjeli smo kako su ljudi živjeli u 80-ima, odnosno predmete koje su koristili u to vrijeme – staru odjeću, računalo, telefon, radio, fotoaparate, gramofon, igračke, kalendare, namirnice pa čak i auto (Zastava 750). Muzej nam se svidio i drago nam je što smo osjetili atmosferu 80-ih i stekli nova znanja o ovom predivnom kulturnom razdoblju.


[OPŠIRNIJE]Provedena akcija dobrovoljnog darivanja krvi
Administrator / datum: 30. 3. 2022. 11:38

U subotu, 26. ožujka, uspješno je provedena akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Ovim putem od srca zahvaljujemo svima koji su dali svoj doprinos!

Krv i nadalje možete darovati svakim radnim danom te subotom u središnjici Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu na adresi Petrova 3.

 


[OPŠIRNIJE]Ramazanski bazar učenika naše škole
Administrator / datum: 30. 3. 2022. 08:12

Posljednjih godina sve je više onih koji su u potrebi i tome svjedočimo svakog dana. Znajući za obavezu da pomognemo kad god smo u mogućnosti, učenici naše škole uoči mjeseca ramazana organiziraju tradicionalni Ramazanski bazar. U petak, 1. travnja 2022. g.,  u Islamskom centru Zagreb ponudit ćemo rukotvorine i delicije po simboličnim cijenama s ciljem prikupljanja sredstava za pomoć Ukrajini.

Molimo našeg Stvoritelja da svima ukabuli post i ostale ibadete u mjesecu ramazanu, da vas nagradi za vaše dobročinstvo i da vam višestruko umnoži imetak kako biste uvijek bili u prilici pomagati drugima. 


Ramazan mubarek olsun!


[OPŠIRNIJE]U sklopu nastave Bosanskog jezika i kulture posjetili smo Rijeku i Opatiju
Administrator / datum: 28. 3. 2022. 13:26

Učenici koji pohađaju izborni predmet Bosanski jezik i kulturu, u subotu, 26. ožujka 2022. godine, u pratnji profesorice Alme Halilović i pedagoginje Viktorije Kopjar, obišli su Rijeku i Opatiju.

Učenici su se okupili ispred Islamskog centra u Zagrebu odakle su krenuli prema Rijeci. Planirani, kao i realizirani dolazak u Rijeku bio je u 10:30h. Imali su priliku obići centar grada, posjetiti Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka, katedralu Sv. Vida, Kosi toranj te Trsatsku gradinu. Nešto više o znamenitostima ispričala im je naša pedagoginja. Nakon obilaska centra grada uputili su se prema Islamskom centru Rijeka gdje su imali organiziran ručak te obilazak Centra u pratnji jednog od glavnih imama u Rijeci. Iz Islamskog centra su se uputili ka Opatiji gdje su prošetali šetnicom uz more te upijali proljetno sunce. Nakon kvalitetno iskorištenog vremena, učenici su se umorni, ali puni pozitivnih dojmova vratili u Zagreb.


[OPŠIRNIJE]Generacijsko stablo XII. generacije maturanata naše škole
Administrator / datum: 28. 3. 2022. 10:14

Petak, 25. ožujka 2022. godine. Mi smo učenici XII. generacije Islamske gimnazije dr. Ahmeda Smajlovića. Danas je došao red i na nas da posadimo generacijsko stablo. Stablo koje će biti uspomena onima koji nas znaju i primjer onima koji nas ne znaju. Iako malobrojan razred, imali smo mnogobrojne lijepe trenutke. Poput jedne obitelji, u posljednje četiri godine prošli smo kroz sreću, tugu i mnogo nesuglasica. Svjedoci smo da je, uz Božju pomoć, sve moguće i da ljubav i zajedništvo sve pobjeđuju. Nadamo se da će, ako Bog da, jednog dana ovo stablo trešnje davati sočne plodove. Baš poput stabla i mi smo još uvijek nezreli i čeka nas još dosta truda prije nego dobijemo plodove svoga rada. Ostavljamo ovaj spomen na jednu posebnu generaciju uz hadis:

„Kad god musliman zasadi biljku, imat će nagradu za sve što bude jelo s ove biljke, poput ptica ili životinja. Ova nagrada će stalno teći do Sudnjeg dana.“

K. Z. Hodžić, 4. razred


[OPŠIRNIJE]Predramazansko darivanje krvi
Administrator / datum: 22. 3. 2022. 09:20

Dragi učenici, roditelji, djelatnici i prijatelji naše škole!

Omladinski klub muslimana Zagreb, u suradnji s našom školom, ususret ramazanu organizira akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Ovim vas putem pozivamo da nam se u subotu, 26. ožujka 2022. g., pridružite u Islamskom centru Zagreb te svojim dolaskom izrazite podršku ovom hvale vrijednom projektu.

„...ako neko bude uzrok da se nečiji život sačuva - kao da je svim ljudima život sačuvao.″ Kur'an (El-Maide, 32. ajet)


[OPŠIRNIJE]Održana radionica pod nazivom "Dozvola za nesavršenost"
Administrator / datum: 22. 3. 2022. 08:46

Proteklog tjedna učenice naše škole sudjelovale su u projektu osnaživanja učenica srednjih škola. Psiho-edukacijsku radionicu s ciljem podizanja samopouzdanja djevojaka, jačanja emocionalnog zdravlja, odnosno izgradnje pozitivne slike o sebi vodile su studentice psihologije u Zagrebu i volonterke centra "BEA" Anamarija i Ana. Radionica je trajala dva školska sata, a na samom početku učenice su se upoznale s programom i voditeljicama. 


[OPŠIRNIJE]Posjet kazalištima
Administrator / datum: 18. 3. 2022. 10:29

Ovaj smo tjedan proveli u posjetima kazalištima i gledanju predstava. Prvo je drugi razred posjetio kazalište Kerempuh te gledao predstavu „Škrtac“. Tu komediju trenutno čitaju za lektiru pa su spojili ugodno s korisnim te se dobro nasmijali. Uživali su u komediji i improvizaciji glumaca. 
Zatim su treći i četvrti razredi posjetili Hrvatsko narodno kazalište i pogledali predstavu „Tko pjeva zlo ne misli“. Oduševili su se zgradom kazališta te se dobro nasmijali zgodama gospona Fulira. Zanimljivo je bilo komentirati kajkavsko narječje te koje su im sve riječi bile nepoznate… Preporučuju obje predstave svima koji se žele malo opustiti te dobro zabaviti! 


[OPŠIRNIJE]Žene iz svijeta znanosti
Administrator / datum: 8. 3. 2022. 13:04

Svake godine, 8. ožujka, obilježava se Međunarodni dan žena. Obilježavanje Međunarodnog dana žena svoje korijene vuče iz 1908. godine, kada je više od 15 tisuća žena marširalo ulicama New Yorka, zahtijevajući pravo na glasovanje, pravo na veće plaće te skraćenje radnog vremena.


[OPŠIRNIJE]Odmorko plivanje
Administrator / datum: 8. 3. 2022. 11:25

Dragi učenici,

Školski sportski savez Grada Zagreba nastavlja s programom Odmorko tijekom školske godine u sklopu kojeg su aktivnosti slobodnog plivanja i usavršavanja plivačkih tehnika na tri lokacije u trajanju do 11. lipnja 2022. godine.

Aktivnosti su organizirane  na bazenu Jelkovec, Iver i Zimskom plivalištu Mladost.


[OPŠIRNIJE]Razgled grada „Vazda moj Zagreb“ putevima Šenoe
Administrator / datum: 7. 3. 2022. 10:07

U petak 4. ožujka prvi je razred s prof. hrvatskog jezika išao na razgled grada putevima Šenoe nazvan „Vazda moj Zagreb“. Prošle smo godine uživali u toj šetnji pa smo se odlučili i ove godine ići te pobliže upoznati Zagreb i čuti mnoge anegdote o Šenoi.

Šetali smo gradom te čuli zanimljivosti o lokalitetima kao što su Manduševac, Kamenita vrata, Krvavi most, kipovi Augusta Šenoe te Dore Krupićeve. Vidjeli smo fotografije Lovre i njegovih pisama iz naše lektire „Prijan Lovro“ i čuli mnoge podatke o njemu i Šenoi. Usprkos vjetru, uživali smo u šetnji i druženju!


[OPŠIRNIJE]Obilježen Dan materinskog jezika
Administrator / datum: 24. 2. 2022. 11:18

Učenice koje pohađaju Bosanski jezik i kulturu povodom Dana materinskog jezika snimile su video na temu "Rođen u nevakat". Tekst je preuzet iz knjige "Hadžibeg", bosanskohercegovačkog književnika Kemala Čopora, a njihovu simpatičnu interpretaciju možete pogledati ovdje.

 

 


[OPŠIRNIJE]Dan ružičastih majica
Administrator / datum: 23. 2. 2022. 09:57

Danas je Dan ružičastih majica koji je odlukom Hrvatskog sabora 2017. godine proglašen Nacionalnim danom borbe protiv vršnjačkog nasilja. 

Pokret osvješćivanja problema vršnjačkog nasilja posljednje srijede u veljači započeo je 2007. godine u Kanadi, kada je jedan dječak u školu odjenuo ružičastu majicu u znak podrške osobama oboljelima od raka dojke, ali je zbog te boje postao meta vršnjačkog zlostavljanja i ruganja. Njegove kolege iz razreda sljedećih su dana počeli dolaziti u ružičastim majicama kao znak podrške dječaku te je tako započeo Dan ružičastih majica, koji se potom proširio na cijeli svijet.

I naša škola pridružila se tom globalnom pokretu te smo prigodno obilježili taj dan. Ružičaste su majice preplavile učionice, hodnike, zbornicu i dvorište naše škole.

Kako smo obilježili taj dan, pogledajte u videu koji smo snimili, a koji je dostupan ovdje.


[OPŠIRNIJE]Projekt "Centar za zdravlje mladih"
Administrator / datum: 9. 2. 2022. 09:28

Imajući u vidu pojačane potrebe za brigom o mentalnom zdravlju djece i mladih tijekom pandemije COVID-19, a i neželjenih događaja izazvanih potresima, Grad Zagreb osigurao je učenicima zagrebačkih srednjih škola te njihovim roditeljima dodatnu podršku koju provode klinički psiholozi i magistri psihologije u Centru za zdravlje mladih Doma zdravlja Zagreb - Istok, Heinzelova 62a. Sve usluge Centra su besplatne i za njih nije potrebna uputnica liječnika. Više informacija dostupno je u brošuri.


[OPŠIRNIJE]2021. – Godina čitanja
Administrator / datum: 7. 2. 2022. 09:09

2021. godina proglašena je godinom čitanja pa su učenici sadašnjeg trećeg razreda sudjelovali u projektu „Čitajmo da ne ostanemo bez riječi!“.

Projekt smo započeli kada su učenici bili drugi razred te ga nastavili u trećem, a čitali smo knjige po temama koje je predložilo „Hrvatsko čitateljsko društvo“. Svaki mjesec jedan je učenik prezentirao knjigu kako bi potaknuo i druge na čitanje. Napisali smo sažetke te ih izvjesili u školi kako bismo zainteresirali sve učenike na čitanje. 

Želimo nastaviti čitati te smo izradili plakat na kojem će učenici i djelatnici zapisati naslove knjiga koje žele preporučiti jer djeca koja čitaju postaju ljudi koji misle…


[OPŠIRNIJE]Ibadet u mjesecu redžebu
Administrator / datum: 4. 2. 2022. 12:00

Uoči prvog petka mjeseca redžeba u akšam je nastupila i mubarek noć Lejletul-regaib - noć nade, želja i jedna od mubarek noći kojom se najavljuje dolazak mjeseca ramazana. Vjernici ovu noć provode u pojačanom ibadetu, dovi, zikru, učenju Kur'ana, a dan koji joj prethodi u postu očekujući Božiju milost i bereket.


[OPŠIRNIJE]Obilježen Svjetski dan hidžaba
Administrator / datum: 3. 2. 2022. 11:42

Jedna od obaveza muslimanki koja je propisana Objavom je čuvanje čednosti kroz poštivanje vjerskih propisa koji obuhvaćaju i nošenje hidžaba. Svjetski dan hidžaba, koji na globalnoj razini ima za cilj skretanje pozornosti na predrasude u vezi s maramom i neugodna iskustva kojima su izložene žene s hidžabom, obilježen je i ove godine u našoj školi.


[OPŠIRNIJE]Velik uspjeh naših učenica na natjecanju iz Sire
Administrator / datum: 21. 1. 2022. 10:13

U organizaciji Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini održano je 7. međunarodno srednjoškolsko natjecanje iz poznavanja životopisa Muhammeda a.s. (Sira).

Na natjecanju je sudjelovalo 676 učenika od kojih je 51 učenik iz Hrvatske. Čestitamo Iman Opardiji na osvojenom drugom mjestu natjecatelja iz Hrvatske, Nejli Vilić na osvojenom trećem mjestu i Melissi Seferagić koja je zauzela četvrto mjesto. 

Zahvaljujemo nastavniku Islamskog vjeronauka, Idrizu ef. Hasanoviću, na mentorstvu učenicima i predan rad u našoj školi. 


[OPŠIRNIJE]Sami ne možemo puno, ali u zajedništvu možemo sve!
Administrator / datum: 20. 1. 2022. 09:03

Od 2. do 9. prosinca 2021. godine volonteri Islamske gimnazije dr. Ahmeda Smajlovića proveli su humanitarnu akciju pod nazivom “Zajedno možemo više”. 
Cilj akcije bio je prikupiti što više novčanih sredstava kako bi se osobama u potrebi osigurao barem jedan obrok. Akciju su podržali naši učenici, osoblje škole, zagrebačke džematlije i naša humanitarna organizacija Zirat te se ovim putem svima najsrdačnije zahvaljujemo.


[OPŠIRNIJE]Hurmašicama smo zasladili kraj polugodišta
Administrator / datum: 20. 12. 2021. 09:05

Za kraj prvog polugodište učenici naše škole koji pohađaju Bosanski jezik i kulturu pravili su poznate bosanskohercegovačke poslastice - hurmašice. Učenici su se zabavili i pritom naučili sami praviti hurmašice. Nakon što su bile pečene učenici su se skupa zasladili i podružili.


[OPŠIRNIJE]Odmorko zima 2022.
Administrator / datum: 15. 12. 2021. 13:21

Dragi učenici,

Školski sportski savez Grada Zagreba tijekom zimskih praznika pripremio je program Odmorko zima 2022.

Program će se provoditi radnim danima od 27. prosinca 2021. do 7. siječnja 2022 godine.

Više informacija možete pronaći u brošuri.


[OPŠIRNIJE]Održan IV. Festival poezije
Administrator / datum: 13. 12. 2021. 13:19

Učenice naše škole, koje pohađaju Bosanski jezik i kulturu, sudjelovale su 9. prosinca na IV. Festivalu poezije. Tom prilikom Adelaida Čamdžić i Sumejja Redžić čitale su predivne pjesme bosanskohercegovačkih pjesnika Envera Čolakovića i Muse Ćazima Ćatića dok je učenica Melissa Seferagić čitala narodnu baladu "Hasanaginica". Nakon završenog programa učenice su dobile zahvalnicu za svoje sudjelovanje.


[OPŠIRNIJE]Izložba "Predmet: Hrvatski"
Administrator / datum: 13. 12. 2021. 09:02

Učenici 2. razreda s profesoricom hrvatskog jezika posjetili su izložbu naziva „Predmet: Hrvatski“ u Klovićevim dvorima. Interaktivna je to izložba koja odgovara na pitanja kada se hrvatski jezik počeo učiti, kako se sve nazivao, iz čega se učio te kako su uopće izgledale učionice, bilježnice, ploča i knjige. Učenici su razgledavali stare udžbenike te pokušali pisati perom i tintom. Mnogi su pokazali svoje verzije krasopisa… Izložba je multimedijska pa su učenici pogledali isječke iz filmova nekih njima dragih lektira kao što je „Vlak u snijegu“, zaigrali su igre u kojima su slušali uglazbljene stihove nekih pjesnika, ali su i testirali svoje znanje o jezičnim pravilima. Nakon izložbe, učenici su u pratnji svoje profesorice i pedagoginje malo prošetali gradom i uživali u ugođaju prosinca. 


[OPŠIRNIJE]Tradicijsko kuhanje
Administrator / datum: 6. 12. 2021. 13:47

Učenici koji pohađaju Bosanski jezik i kulturu, u okviru praktičnog dijela nastave, ovaj tjedan su imali priliku praviti burek. Nakon što je burek bio pečen svi su skupa jeli i družili se.


[OPŠIRNIJE]Humanitarna akcija
Administrator / datum: 2. 12. 2021. 12:34

Naši učenici uvijek su se odazivali na pozive za činjenje dobra i pružanje pomoći drugima. U vrijeme kada je velik broj osoba u potrebi za egzistencijalnim potrepštinama, odlučili smo se priključiti i odgovoriti zamolbi da se pomogne najugroženijima. Kroz prikupljanje sredstava za pakete pomoći u vidu jednog obroka u iznosu od 50 kuna, vjerujemo da ćemo dati svoj doprinos i barem u jednom danu za jedan dio potrebitih osigurati ono bez čega niti jedno ljudsko biće ne može - hranu. Znajući da ste uvijek sudjelovali i podržali naše humanitarne akcije, zahvalni smo i vjerujemo da podrška ni ovaj put neće izostati. 

Vaš Volonterski klub Islamske gimnazije


[OPŠIRNIJE]Obilježavanje Dana državnosti Bosne i Hercegovine
Administrator / datum: 24. 11. 2021. 09:37

Učenici naše škole, koji pohađaju izborni predmet Bosanski jezik i kulturu, 23. studenog 2021. godine svečano su proslavili Dan državnosti Bosne i Hercegovine koji se obilježava svake godine 25. studenog. 


[OPŠIRNIJE]Počeli su "Dani bosanskohercegovačke kulture"
Administrator / datum: 23. 11. 2021. 09:27

Projekcijom filma "Quo vadis, Aida?", koji prikazuje potresne sudbine stradalih u Srebrenici, započeli su Dani bosanskohercegovačke kulture.

Manifestacija će trajati sve do 29. studenog, a obuhvaća brojne sadržaje koji su dostupni ovdje.


[OPŠIRNIJE]Noć kazališta
Administrator / datum: 22. 11. 2021. 12:03

S obzirom na to da je u studenome noć kazališta, učenici trećeg razreda odigrali su kratke predstave i tako obilježili taj dan. Umjesto odlaska u kazalište, kazalište su priredili u školi. Podijeljeni u grupe, učenici su uprizorili izabrane dijelove dramskog teksta „Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja“. Vrlo su maštovito pripremili  i kostime i scenu te iskoristili pozornicu koju imamo u školi. Bilo je jako zanimljivo i duhovito! I profesoricu su iznenadili svojim trudom. Shvatili smo da su uživali kada su zamolili da glume još koji put. 
Veselimo se novim predstavama! 


[OPŠIRNIJE]Akcija dobrovoljnog darivanja krvi
Administrator / datum: 22. 11. 2021. 11:33

U subotu, 20. studenog 2021. g., u suradnji s Hrvatskim zavodom za transfuzijsku medicinu, u Islamskom centru Zagreb održana je akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Na sreću, sve je prošlo bez poteškoća u ugodnom ozračju naše džamije.

Ovim putem zahvaljujemo svim ljudima dobre volje na odazivu te se radujemo budućim akcijama ovoga tipa. Još jednom apeliramo na sve koji su u mogućnosti da svoj doprinos u vidu donacije krvi mogu dati svaki radni dan u Petrovoj 3! Više informacija potražite ovdje.


[OPŠIRNIJE]Dan sjećanja
Administrator / datum: 17. 11. 2021. 15:10

Dragi učenici,
sutra se prisjećamo herojske hrabrosti i požrtvovnosti hrvatskih branitelja koji su 87 dana odolijevali opsadi Vukovara koju je provodila JNA, uz potporu paravojnih formacija iz Srbije. Sutra se također s tugom prisjećamo i pokolja u selu Škabrnji kada su snage JNA  i pobunjenih Srba ubile 63 osobe nakon osvajanja sela.
Pogledajte video povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje koji je dostupan ovdje.


[OPŠIRNIJE]Akcija dobrovoljnog darivanja krvi
Administrator / datum: 15. 11. 2021. 14:31

Dragi učenici, djelatnici, roditelji i prijatelji naše škole!

Pozivamo vas na akciju dobrovoljnog darivanja krvi koja će se održati u Islamskom centru Zagreb, Dvorana „h. Salim Šabić“, 20. studenog 2021. g. od 11:00 do 14:00 sati. Potrebno je donijeti osobnu iskaznicu.

Akcija će se održati uz strogo pridržavanje epidemioloških mjera.

Od srca se zahvaljujemo na iskazanom interesu i molimo Allaha dž. š. da vas višestruko nagradi za dobru namjeru!

 


[OPŠIRNIJE]Posjetili smo Interliber!
Administrator / datum: 15. 11. 2021. 13:27

Nakon dvije godine neodržavanja napokon smo uspjeli posjetiti najpoznatiji sajam knjiga – Interliber. 
Učenici trećeg razreda – Amina, Iman, Nejla, Edvin i Tarik, uz pratnju profesorice hrvatskog jezika i pedagoginju, prošetali su sajmom knjiga i saznali što ima novoga u tom svijetu. 


[OPŠIRNIJE]Ministar za islamska pitanja Kraljevine Saudijske Arabije u posjeti Islamskoj gimnaziji
Administrator / datum: 15. 11. 2021. 13:03

U petak, 12. studenoga 2021., u sklopu službenog posjeta Islamskoj zajednici u Hrvatskoj i Republici Hrvatskoj, ministar za vjerska pitanja Kraljevine Saudijske Arabije, dr. Abdullatif bin Abdulaziz Al Šejh, u pratnji uvaženog muftije dr. Aziza ef. Hasanovića i nerezidentnog saudijskoga veleposlanika u Republici Hrvatskoj, NJ. E. g. Osame El-Ahmedija, posjetio je i našu školu. 


[OPŠIRNIJE]"Dani zajedničke sadnje - jesen 2021."
Administrator / datum: 15. 11. 2021. 08:54

Protekle subote realizirana je akcija pod nazivom “Dani zajedničke sadnje – jesen 2021.” koju organiziraju Hrvatske šume, a čiji je cilj pošumljavanje obronaka Medvednice. Među brojnim volonterima, kao i proteklih godina, ovoj akciji odazvali su se članovi Volonterskog kluba i ostali učenici, sa svojim profesorima i osobljem naše škole. 


[OPŠIRNIJE]Održana radionica „Dobre financijske navike“
Administrator / datum: 11. 11. 2021. 15:23

U suradnji s vanjskim suradnicima, za sve učenike naše škole organizirali smo provođenje radionice „Dobre financijske navike“ u kojoj su učenici osvijestili svoje navike potrošnje i učili upravljati osobnim financijama kroz izradu osobnog financijskog plana. Učenici su saznali više o različitim vrstama računa i štednje, a na samom kraju radionice raspravljali su o ulozi novca i tome kako novac ipak ne može kupiti ono najvažnije – zdravlje, ljubav, obitelj i prijateljstvo.


[OPŠIRNIJE]Zbor Islamske gimnazije sudjelovao na još jednom Danu duha Asiza
Administrator / datum: 10. 11. 2021. 14:30

Zbor Islamske gimnazije „Ašk“ sudjelovao je na tradicionalnom međureligijskom molitvenom susretu u povodu Dana duha Asiza koji se održao 27. listopada 2021. u župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog na zagrebačkom Svetom Duhu pod naslovom "Svi smo braća i sestre".


[OPŠIRNIJE]Odmorko klizanje
Administrator / datum: 8. 11. 2021. 13:17

Dragi učenici,

od ponedjeljka 15. studenog Školski sportski savez Grada Zagreba kreće s programom klizanja na ŠRC Šalata u sklopu Odmorka tijekom školske godine 2021.

Za sudjelovanje u programu obavezna je prethodna prijava preko mrežne stranice saveza. Prijaviti se možete ovdje.

Broj mjesta po terminu je ograničen.

Učenici nose svoje klizaljke ili ih, uz naknadu, mogu iznajmiti u prostoru klizališta. Rukavice su obavezne.


[OPŠIRNIJE]26. Smotra Sveučilišta u Zagrebu pod motom "Klikni s faksom!"
Administrator / datum: 8. 11. 2021. 10:32

26. Smotra Sveučilišta u Zagrebu održavat će se u digitalnom obliku od 25. do 27. studenoga 2021. g.

Budući studenti i svi zainteresirani program Smotre moći će pratiti putem podstranice "Smotr@" koja se nalazi unutar mrežne stranice manifestacije. na kojoj će biti dostupni digitalni štandovi fakulteta i akademija. Podstranica "Smotr@" bit će dostupna i nakon službenog završetka događaja.

Smotru možete posjetiti klikom na poveznicu: Smotra unizg.


[OPŠIRNIJE]Kviz znanja
Administrator / datum: 29. 10. 2021. 10:25

U našoj je školi u četvrtak 28. listopada održan kviz znanja u kojemu su snage mogli odmjeriti svi učenici škole. Na inicijativu profesorice iz biologije Ana-Marije Pejić, održana je naša inačica „pub kviza“.  Profesorica je, uz pomoć ostalih kolega, kreirala kviz koji je sadržavao pitanja iz raznih predmeta, ali i opće kulture i informiranosti. Učenici su se udružili i pokazali znanje koje su stekli od prvog dana nastave pa sve do danas. Bilo je jako zanimljivo, a do izražaja je došao natjecateljski duh naših učenika. 


[OPŠIRNIJE]Izabrano je idejno arhitektonsko rješenje za našu novu školu i učenički dom
Administrator / datum: 27. 10. 2021. 15:10

Nakon što je Mešihat Islamske zajednice u Hrvatskoj u travnju 2021. raspisao natječaj za izradu idejnog arhitektonskog rješenja Odgojno-obrazovnog centra Islamske zajednice u Hrvatskoj, kojeg je proveo Ured ovlaštenog arhitekta Miljenko Bernfest, pristiglo je 19 radova.


[OPŠIRNIJE]Najljepšim stihovima mevluda, ilahijama i salavatima obilježeno rođenje Muhammeda a.s.
Administrator / datum: 26. 10. 2021. 11:20

U proteklom periodu u Islamskoj gimnaziji dr. Ahmeda Smajlovića, učenice Učeničkog doma su u okviru obilježavanja rođenja Muhameda a.s. upriličile učenje mevluda i pripremu halve. 
Tijekom cijelog mjeseca rebiu-l-evvela kao i tijekom učenja mevluda, muslimani iz ljubavi prema Božijem Miljeniku donose puno salavata na Muhammeda a.s. onako kako Allah dž.š. spominje u suri El-Ahzab:

"Allah i Njegovi meleki blagosiljaju Vjerovjesnika, o, vjernici, blagosiljajte ga i vi, i pozdrav mu šaljite!” 

 


[OPŠIRNIJE]Film "Medina"
Administrator / datum: 22. 10. 2021. 09:56

Dana 20. listopada učenici svih razreda Islamske gimnazije okupili su se u prostoru OKM-a na prijedlog profesora Idriza ef. Hasanovića. Povod je bio emotivan film "Medina" s izuzetno lijepom pričom i porukom. 


[OPŠIRNIJE]Obilježavanje Svjetskog dana jabuka
Administrator / datum: 21. 10. 2021. 18:21

U četvrtak, 21. listopada, okupili smo se u školskoj kuhinji kako bismo od jabuka koje su ubrali vrijedni učenici prvog razreda napravili štrudle.

Kroz smijeh i zabavu sve brže prolazi pa nam guljenje i ribanje jabuka te ostatak pripreme nije teško pao. Dok smo nestrpljivo čekali da se štrudle ispeku, vrijeme smo kratili društvenim igrama. Nakon degustacije zaključili smo da se sav uloženi trud isplatio. Cijeli proces pripreme pogledajte u nastavku!


[OPŠIRNIJE]Berba jabuka 2021.
Administrator / datum: 20. 10. 2021. 14:17

Dan uoči Svjetskog dana jabuka koji se obilježava 20. listopada, pod vodstvom nastavnice biologije Ana Marije Pejić i razrednice Dee Blažević, učenici 1. razreda uputili su se u voćnjak pored džamije. Zajedničkim su snagama ubrali nekoliko kilograma jabuka koje će biti glavni sastojak štrudli čija je priprema planirana u četvrtak. Ovom smo aktivnošću na svježem zraku odali počast „kraljici voća“ te se pri tome sjajno zabavili. Kako je berba prošla možete vidjeti u galeriji.


[OPŠIRNIJE]Radionica povodom Svjetskog dana hrane
Administrator / datum: 19. 10. 2021. 08:03

Učenice učeničkog doma i polaznici Bosanskog jezika i kulture uz podršku Centra za certificiranje halal kvalitete obilježili su proteklog petka Svjetski dan hrane. Prigodno predavanje  i radionicu uz druženje održale su voditeljica Odjela za kvalitetu mr. Edina Mešić i voditeljica Odjela za edukaciju mr. Mirela Tinjić iz Centra za certificiranje halal kvalitete.


[OPŠIRNIJE]Posjet kazalištu Vidra - „Stara škola kreka – iz tame u svjetlo“
Administrator / datum: 18. 10. 2021. 09:07

14. listopada učenici 3. i 4. razreda posjetili su kazalište Vidra te pogledali predstavu „Stara škola kreka – iz tame u svjetlo“. Monodrama je to repera Marina Ivanovića Stoke o njegovoj borbi s drogom. Stoka vrlo zorno i bez prikrivanja predstavlja priču o svojim najgorim danima i tami narkomanije.


[OPŠIRNIJE]Obilježen Svjetski dan mentalnog zdravlja
Administrator / datum: 11. 10. 2021. 12:29

Povodom Svjetskog dana mentalnog zdravlja koji se obilježava 10. listopada, učenici su u suradnji s pedagoginjom razgovarali o važnosti brige za mentalno zdravlje, problemima s kojima se suočavaju (npr. strah od potresa, negativan utjecaj pandemije) i mogućnostima traženja pomoći. Učenici su izradili interaktivne materijale koji ukazuju na probleme s kojima se mladi suočavaju, a koje često skrivaju iza osmijeha i ne razgovaraju o njima.  


[OPŠIRNIJE]Dan Bošnjaka
Administrator / datum: 6. 10. 2021. 14:08

Dana 28. rujna 2021. godine učenici Islamske gimnazije dr. Ahmeda Smajlovića posjetili su Novinarski dom grada Zagreba povodom obilježavanja „Dana Bošnjaka“. Na svečanosti su bili prisutni izaslanici predsjednika Hrvatskog sabora Republike Hrvatske, premijera Vlade RH i ostali izaslanici Vlade RH. 


[OPŠIRNIJE]Sretan Svjetski dan učitelja!
Administrator / datum: 5. 10. 2021. 11:58

Cijenjene profesorice i profesori,

od srca vam čestitamo Dan učitelja uz iskrenu zahvalnost za vaš trud i doprinos da, kroz odgoj i obrazovanje onih koji su bili prije i onih koji će doći poslije nas, ostavite trajan pečat na razvoj društva.

 

 

 

"Bude li Atena imala loše postolare, njezini će građani hodati bosi.

Bude li pak imala loše učitelje, Atena će propasti."

                                                                                        Platon


[OPŠIRNIJE]Radionica povodom Dana učitelja
Administrator / datum: 5. 10. 2021. 11:27

U okviru obilježavanja Svjetskog dana učitelja, učenice iz učeničkog doma zajedno s odgajateljicom pripremile su poklončić za svakog nastavnika i nastavnicu naše škole. Prigodnom porukom zahvalile su se u ime svih učenika na trudu i zalaganju u procesu odgoja i obrazovanja te na velikoj podršci na putu stjecanja znanja. 

Drage nastavnice i dragi nastavnici, sretan vam vaš dan!


[OPŠIRNIJE]Pripremanje bosanske hrane u sklopu nastave Bosanskog jezika i kulture
Administrator / datum: 5. 10. 2021. 09:47

Dana 1. listopada 2021. g. naši su se učenici okupili u školskoj kuhinji kako bi u sklopu nastave Bosanskog jezika i kulture, zajedno s nastavnicom Almom Halilović, stekli vještine pripremanja slatkih i slanih uštipaka. Družili su se i pri tome pravili hranu svojim rukama. Ovakav oblik nastave i prenošenje kulture Bosne i Hercegovine učenike se iznimno dojmio. Učenici će svaki mjesec naučiti neki novi recept i neki novi dio bosanske tradicije.


[OPŠIRNIJE]Školske uspomene
Administrator / datum: 5. 10. 2021. 09:13

Po završetku školovanja putevi su nam se razdvojili, ali naša prijateljstva su opstala. Najbolji način da osvježimo sjećanja na najljepše trenutke je da se vratimo tamo gdje je sve počelo. A počelo je u našoj voljenoj Islamskoj gimnaziji. Prošle su dvije godine otkako ne sjedimo u zajedničkim klupama, prostorijama naše drage škole šetaju drugi đaci, a mi ih s nostalgijom promatramo. Tek sada smo svjesni ljepote srednjoškolskih dana i svakim danom ih sve više cijenimo. Jako smo zahvalni što nas u našoj školi dočekaju s osmijehom i raširenim rukama, a mi im se punog srca iznova vraćamo.

Amina Đonlagić i Emina Bajrić, bivše učenice


[OPŠIRNIJE]Odmorko na Sljemenu
Administrator / datum: 4. 10. 2021. 10:35

Školski sportski savez Grada Zagreba i ove godine organizira program "Odmorko na Sljemenu" za učenike osnovnih i srednjih škola Grada Zagreba. Program je organiziran subotama od 16. listopada 2021. g. (4 izleta).

Za sudjelovanje u programu potrebna je iskaznica Hrvatskog školskog sportskog saveza za Grad Zagreb ili ovjereni zahtjev za izradu iskaznice. 

Obzirom da je broj mjesta za svaki izlet ograničen potrebne su prethodne prijave preko mrežne stranice Saveza na sljedećoj poveznici.

Više informacija o programu dostupno je u brošuri u prilogu.


[OPŠIRNIJE]Hafiska dova našim bivšim učenicima Ahmedu Aliliju i Dževatu Zendeliju
Administrator / datum: 30. 9. 2021. 08:41

U subotu, 25. rujna 2021. godine proučena je hafiska dova našim bivšim učenicima Ahmedu Aliliju i Dževatu Zendeliju. Na ovoj veličanstvenoj svečanosti, koja je ujedno bila i završnica 27. Međunarodnog natjecanja učačača Kur'ana, hafizi su zaokružili jedno poglavlje u svojim životima i službeno stekli titulu čuvara Kur’ana.


[OPŠIRNIJE]Obilježen Europski dan jezika
Administrator / datum: 27. 9. 2021. 13:35

26. rujna u školi smo obilježili Europski dan jezika. 

Željeli smo predstaviti razne jezike koje učimo i tako zainteresirati ostale učenike na učenje istih.

Učenjem jezika učimo i o kulturi i povijesti, ali i ljudima zemalja u kojima je taj jezik službeni.

Naši su maturanti predstavili jezike tako što su izdvojili neke najpoznatije fraze tog jezika, napisali motivacijske poruke, mudre misli te neke najzanimljivije činjenice o njima. Učenici su dolazili i čitali pripremljeno te učili nove izraze kao što su pet čarobnih riječi.

Bilo je vrlo interaktivno i zabavno!


[OPŠIRNIJE]Učenici i djelatnici sudjelovali na humanitarnoj utrci Terry Fox Run
Administrator / datum: 27. 9. 2021. 08:03

26. rujna 2021. g. učenici i djelatnici naše škole sudjelovali su na Terry Fox run, svjetskoj humanitarnoj manifestaciji za borbu protiv raka.

Humanitarna utrka Terry Fox Run svake se godine trči u čast mladiću Terryju Foxu koji je, oboljevši od raka, izgubio nogu. Kako bi sakupio novac za liječenje, 1980. godine krenuo je u trku po Kanadi koju je nazvao „Maraton nade“. Trčao je 143 dana po 42 kilometra dnevno, no trku, nažalost, nije uspio završiti jer se bolest vratila i oduzela mu život u 22. godini.

U čast hrabrom Terryju njegova je obitelj odlučila nastaviti tradiciju te je pokrenula akciju skupljanja novca za borbu protiv raka koja se održava svake godine u kanadskim gradovima, a u organizaciji kanadskih veleposlanstava i u 67 zemalja diljem svijeta, među kojima je i Hrvatska.


[OPŠIRNIJE]Učenici naše škole volontirali na 27. Međunarodnom natjecanju učača Kur'ana
Administrator / datum: 24. 9. 2021. 11:38

Volonterska iskustva koja gradimo kroz naš školski volonterski klub često nas stavljaju u neko novo okruženje, izlažu nas novim iskustvima  i situacijama u kojima se inače ne bismo susreli u svakodnevnom životu. 

Ovaj put naši učenici su se aktivno uključili i dijelom su jedinstvenog događaja u Zagrebačkoj džamiji. Radi o ovogodišnjem 27. Međunarodnom natjecanju učača Kur'ana koje okuplja 33 natjecatelja iz 25 država svijeta.

Ovakvi događaji nude našim učenicima nova prijateljstva, a kroz neformalne oblike učenja nude im i mogućnost stjecanja važnih znanja i vještina koje će koristiti u nastavku obrazovanja ili profesionalnog razvoja.


[OPŠIRNIJE]Održana tribina "Bosanski jezik i identitet"
Administrator / datum: 23. 9. 2021. 09:12

Učenici naše škole, koji pohađaju izborni predmet Bosanski jezik i kultura po modelu C, u pratnji profesorice Alme Halilović prisustvovali su tribini „Bosanski jezik i identitet„. Tribina je 10. rujna 2021. godine održana u prostorijama Islamskog Centra u Zagrebu. Izlagači su bili dr. sc. Alen Kalajdžija ispred Instituta za jezik u Sarajevu i Hadžem Hajdarević, predsjednik Društva pisaca Bosne i Hercegovine. Učenici su imali priliku naučiti više o povijesnom razvoju bosanskog jezika i njegovom bogatstvu.


[OPŠIRNIJE]Učenice naše škole sudjelovale na snimanju kaside "Vakifi"
Administrator / datum: 18. 9. 2021. 19:38

18. rujna naše su učenice sudjelovale na snimanju kaside „Vakifi“, novog projekta Mustafe Isakovića Mustafa Isaković poznati je bosanskohercegovački interpretator ilahija i kasida. Najpoznatije su "Šam" i "Devet heroja".

Učence su dobile uvid u sasvim novi svijet te se pri tome dobro zabavile.


[OPŠIRNIJE]Učenice prvog razreda iz Učeničkog doma posjetile Park Maksimir i Zoološki vrt
Administrator / datum: 17. 9. 2021. 16:17

U subotu, 11. 9. 2021., učenice prvog razreda iz učeničkog doma su u pratnji pedagoginje Viktorije Kopjar posjetile Park Maksimir i Zoološki vrt grada Zagreba. Početak srednjoškolskog obrazovanja i preseljenje u drugi grad dvije su velike promjene u životu koje zahtijevaju prilagodbu pa želimo našim učenicima pokazati ljepote Zagreba i olakšati im taj proces.


[OPŠIRNIJE]Učenice prvog razreda iz učeničkog doma u obilasku Zagreba
Administrator / datum: 14. 9. 2021. 14:11

U petak, 10.09.2021., odgojiteljica Enisa Botonjić i pedagoginja Islamske gimnazije dr. Ahmeda Smajlovića Viktorija Kopjar, povele su učenice prvoga razreda u obilazak Zagreba i upoznavanje sa njegovim znamenitostima s ciljem adaptacije novih učenica naše škole koje borave u Domu. Prilika je ovo da se upoznaju ukratko s poviješću grada, ali i da se međusobno još više povežu te da svoje slobodno vrijeme mogu iskoristiti istražujući i usvajajući nova znanja.

 


[OPŠIRNIJE]Muftija akademik Aziz ef. Hasanović posjetio Islamsku gimnaziju u povodu početka školske godine
Administrator / datum: 9. 9. 2021. 09:49

Prvi ponedjeljak u devetom mjesecu je dan kada su, u većini prethodnih godina, učenice i učenici ponovno zauzimali svoja mjesta u klupama i započinjali novu školsku godinu. Prvoga dana u školi razrednice i razrednici govore učenicima i učenicama o izazovima koji su pred njima te očekivanjima i brojnim mogućnostima koje se nude. Već tradicionalno i muftija akademik Aziz ef. Hasanović posjeti školu kako bi se susreo s učenicama i učenicima i poželio im uspješnu godinu s naglaskom na potrebu da s obrazovanjem neizostavno ide i odgoj i da jedno bez drugoga onemogućuju osobu da bude potpuna. U pratnji muftije bio je i ravnatelj Islamske gimnazije dr. Ahmeda Smajlovića Mevludi ef. Arslani i tajnik Mešihata Nermin Botonjić. U prvi razred upisano je ove godine ukupno 16 učenica i učenika od toga su većina iz Hrvatske, ali i iz Bosne i Hercegovine te Slovenije.


[OPŠIRNIJE]Stari bicikl - novi putevi
Administrator / datum: 23. 6. 2021. 13:41

Dolaskom lijepog vremena sve češće boravimo u svojim dvorištima i vrtovima, uređujući ih s posebnim užitkom. Tako su u utorak, 15. lipnja 2021., učenice naše škole pristupile eko projektu sadnje raznolikog cvijeća i reciklaže starog bicikla kojem je osvježenjem pronađena nova funkcionalna namjena. Nedostatak mogućnosti da se koristi za prvobitnu namjenu, stari je bicikl osudilo na reciklažno dvorište.


[OPŠIRNIJE]Završnom svečanosti obilježen kraj školske godine
Administrator / datum: 21. 6. 2021. 11:42

Kraj školske godine 2020./2021. obilježili smo završnom svečanosti na kojoj smo se prisjetili najvažnijih trenutaka ove školske godine - humanitarnih akcija, uspjeha na natjecanjima, terenskih nastava i oproštaja od naših maturanata. 


[OPŠIRNIJE]Rezultati foto natječaja
Administrator / datum: 18. 6. 2021. 13:44

Završnim glasovanjem na storyju Facebook i Instagram stranice Islamske gimnazije dr. Ahmeda Smajlovića izabrane su najbolje fotografije foto natječaja #IGAS.


[OPŠIRNIJE]U Sarajevu održana manifestacija "Maturalni dan 2021."
Administrator / datum: 17. 6. 2021. 13:46

U srijedu, 16. lipnja 2021. godine, u velikoj dvorani Gazi Husrev-begove biblioteke u Sarajevu održana je manifestacija „Maturalni dan 2021.“, koju tradicionalno organizira Uprava za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u BiH, a kojom je promovirana generacija maturantica i maturanata medresa i srednjoškolskih ustanova Islamske zajednice.


[OPŠIRNIJE]Foto natječaj #IGAS
Administrator / datum: 16. 6. 2021. 11:45

Zadnji tjedan nastave vrijeme je zaključivanja ocjena, ali i stvaranja uspomena!

Okini najbolju fotku s rekvizitima, objavi s #IGAS, skupi najviše lajkova i osvoji nagrade!


[OPŠIRNIJE]Međureligijski susret
Administrator / datum: 15. 6. 2021. 14:52

Prepune pozitivnih dojmova vratile su se učenice naše škole s današnjeg druženja koje smo organizirali na Trgu kralja Tomislava s učenicama Ženske opće gimnazije iz Zagreba. Zajednička druženja polako prelaze u tradiciju ponajviše zbog prilike za upoznavanje i učenje koje su učenice primijetile te se s velikim nestrpljenjem očekuje svaka prilika.


[OPŠIRNIJE]Medo ambasador Europskog parlamenta posjetio našu školu
Administrator / datum: 10. 6. 2021. 13:40

Naša je škola ugostila medu ambasadora od 27. svibnja do 3. lipnja 2021. g. Medo je već godinu dana na proputovanju kroz Hrvatsku a gdje je sve bio možete vidjeti na sljedećoj poveznici: Medo ambasador EP putuje Lijepom Našom. 

Kako se proveo u Zagrebu pogledajte u kratkom videu!


[OPŠIRNIJE]Posjet izložbi "Bodies 2.0 - Veličanstveni svemir u nama"
Administrator / datum: 3. 6. 2021. 12:54

Dana 1. lipnja, učenici 2. razreda s nastavnicama biologije i hrvatskog jezika te pedagoginjom posjetili su znanstvenu i obrazovnu izložbu Bodies 2.0 u Klovićevim dvorima. 


[OPŠIRNIJE]Održana svečana akademija XI. generacije naše gimnazije
Administrator / datum: 26. 5. 2021. 11:28

U subotu, 22. svibnja 2021. godine, u dvorani „h. Salim Šabić“ Islamskog centra Zagreb  održana je svečana promocija XI. maturanata Islamske gimnazije dr. Ahmeda Smajlovića.


[OPŠIRNIJE]Maturalna akademija XI. generacije maturanata
Administrator / datum: 21. 5. 2021. 14:17

Dragi učenici, roditelji, djelatnici i prijatelji naše škole,

u subotu, 22. svibnja 2021. g., u 16:00 sati održat će se Maturalna akademija XI. generacije maturanata Islamske gimnazije dr. Ahmeda Smajlovića.

S obzirom da je zbog nepovoljne epidemiološke situacije broj gostiju na Akademiji ograničen, za vas smo pripremili prijenos programa uživo.

Prijenos možete pratiti na poveznici: Svečana akademija 11. generacije maturanata Islamske gimnazije dr. Ahmeda Smajlovića - YouTube


[OPŠIRNIJE]Obilježavanje Međunarodnog dana obitelji
Administrator / datum: 17. 5. 2021. 14:32

Povodom Međunarodnog dana obitelji koji se obilježava 15. svibnja učenici 1. razreda , pod vodstvo školske pedagoginje Viktorije Kopjar, izradili su „obiteljsku slagalicu“. Učenici su na dijelove slagalice pisali što žele poručiti svojim roditeljima i što za njih predstavlja obitelj. Njihove poruke možete vidjeti na fotografijama u nastavku


[OPŠIRNIJE]Bajram šerif mubarek olsun!
Administrator / datum: 12. 5. 2021. 13:07

U povodu nastupajućih dana Ramazanskoga bajrama, upućujemo najiskrenije čestitke svim učenicima, zaposlenicima, roditeljima i prijateljima naše škole, s dovom Allahu dž. š. da primi naš post, namaze i dobra djela.

Sa željom da dane Bajrama provedemo u ozračju mira, nade, blagostanja i obiteljskoga zajedništva, od srca vam želimo BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!


[OPŠIRNIJE]Dan Europe - 9. svibnja
Administrator / datum: 10. 5. 2021. 10:58

Mladi ambasadori Europskog parlamenta obilježili su Dan Europe prigodnim videom. Video možete pogledati ovdje.


[OPŠIRNIJE]Mogućnost studiranja na Međunarodnom Sveučilištu Albukhary u Maleziji
Administrator / datum: 28. 4. 2021. 15:50

Sveučilište Albukhary privatna je neprofitna visokoškolska ustanova koja se financira iz zaklade te je svim studentima koji prođu kvalifikacijske uvjete školarina plaćena u potpunosti, uključujući smještaj, hranu i džeparac, dok studiranje uz plaćanje nije omogućeno. Stoga su osnovni kriteriji za upis socijalno-ekonomski status, komunikacijske vještine, osobnost i stav, odnosno motivacija za školovanje, čime je omogućeno obiteljima s malim primanjima da njihova djeca ostvare svoj potencijal kroz školovanje u svrhu daljnjeg prijenosa znanja i za dobrobit društva, što je i osnovni cilj ovog Sveučilišta.

Detaljne opise uvjeta upisa i studiranja na ovom Sveučilištu možete vidjeti u brošuri u privitku.


[OPŠIRNIJE]Čestitka ravnatelja povodom Dana škole
Administrator / datum: 27. 4. 2021. 13:28

[OPŠIRNIJE]Dan škole
Administrator / datum: 27. 4. 2021. 13:27

Danas je naš Dan škole! Nažalost, nismo na nastavi u školi, ali to ne znači da ne želimo proslaviti taj dan. 


[OPŠIRNIJE]Poziv za spas Zemlje
Administrator / datum: 26. 4. 2021. 14:02

Povezali smo Dan planeta Zemlje i Dane medijske pismenosti. Učenici su pod vodstvom nastavnice geografije i voditeljice Debatnog kluba, Magdalene Pavelić Hinšt, imali zadatak napraviti reklamu za planet Zemlju odnosno pozvati ljude da ulože više truda u njeno očuvanje. Prilikom izrade reklame u formi plakata ili videa, učenici su se vodili principom AIDA (Attention – Interest – Desire – Action) marketinga čiji je cilj prvo privući pažnju, zatim potaknuti interes te kod osobe potaknuti želju za akcijom.


Neke od radova učenika možete pogledati u prilogu.

 


[OPŠIRNIJE]Noć knjige 2021.
Administrator / datum: 23. 4. 2021. 12:25

U ovoj iznimno teškoj i izazovnoj godini, nažalost nismo mogli obilježiti Dan hrvatske knjige onako kako smo to zamislili. Isto tako, plan o čitanju najdražih djela u Noći knjige propao je… 
No, nismo se obeshrabrili i obilježili smo ove dane „na daljinu“ fotografirajući najdraže kutke za čitanje. 

 


[OPŠIRNIJE]Učenice Islamske gimnazije sudjelovale na 8. simuliranoj sjednici Hrvatskog sabora za srednje škole
Administrator / datum: 21. 4. 2021. 09:33

Merjema Mehmedović, Merjem Hasanović i Dona Hoxhaj naše su učenice i ambasadorice Europskog parlamenta. Sudjelovale su 19. travnja na 8. simuliranoj sjednici Hrvatskog sabora za srednje škole čija je tema bila Zakon o zaštiti životinja. Merjema Mehmedović održala je govor u kategoriji pojedinačnih zastupničkih govora o štetnosti pirotehnike za životinje. Čestitamo našim učenicama!


[OPŠIRNIJE]Provedena simulacija državne mature
Administrator / datum: 20. 4. 2021. 09:22

Dana 16. travnja 2021. g. naši su maturanti isprobali pisanje državne mature iz matematike na obje razine. Simulacija mature odvijala s prema protokolu tako da su učenici upoznati sa svim fazama pisanja ispita državne mature. Sve je započelo službenom prozivkom i čitanjem uputa te pregledavanjem ispitnog materijala. Ispiti su se pisali u propisanom vremenskom roku. Učenici će biti informirani o rezultatima ispita kako bi dobili realnu sliku o svojoj pripremljenosti za prave ispite državne mature iz matematike koji ih očekuju u lipnju ove godine.


[OPŠIRNIJE]Ramazan šerif mubarek olsun
Administrator / datum: 12. 4. 2021. 15:11

U povodu nastupajućeg mjeseca ramazana, upućujemo vam najiskrenije čestitke s dovom Allahu dž. š. da ga u zdravlju i rahatluku ispostimo u krugu naših najmilijih.

Ebu Hurejre, r. a., prenosi da je Vjerovjesnik, s. a. v. s., rekao: „Allah Uzvišeni je rekao: Svako čovjekovo djelo pripada njemu, izuzev posta! On pripada Meni i Ja posebno za njega nagrađujem!

 


[OPŠIRNIJE]Uručena sredstva osnovnim i srednjim školama u Petrinji i Sisku
Administrator / datum: 1. 4. 2021. 10:27
U srijedu, 31. ožujka 2021. g., ravnatelj Islamske gimnazije dr. Ahmeda Smajlovića Mevludi ef. Arslani, odgajateljica Enisa Botonjić i tajnik Mešihata i član Školskog odbora Nermin Botonjić posjetili su osnovne i srednje škole u Sisku i Petrinji kako bi uručili sredstva prikupljena u humanitarnoj akciji „Budimo poVEZani“.
Učenice Islamske gimnazije su zajedno sa svojim profesoricama i osobljem škole izvezle različite motive na 150 torbi čijom je prodajom prikupljeno 18 000 kuna.

[OPŠIRNIJE]Uspješno provedena humanitarna akcija "Budimo poVEZani"
Administrator / datum: 1. 4. 2021. 09:25

[OPŠIRNIJE]Prilog o humanitarnoj akciji "Budimo poVEZani" na HRT-u
Administrator / datum: 22. 3. 2021. 09:50

Naša humanitarna akcija "Budimo poVEZani" prepoznata je i medijski popraćena u prilogu HRT-a u emisiji Zajedno u duhu.

Prilog možete pogledati ovdje.


[OPŠIRNIJE]Mjesec hrvatskog jezika
Administrator / datum: 22. 3. 2021. 09:26

Mjesec hrvatskog jezika učenici su obilježili slušanjem predavanja s Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje i izradom plakata s jezičnim savjetima. 


[OPŠIRNIJE]Dani zajedničke sadnje - proljeće 2021.
Administrator / datum: 17. 3. 2021. 13:33

Mladi ambasadori Europskog parlamenta, ali i drugi učenici Islamske gimnazije dr. Ahmeda Smajlovića sudjelovali su i ove godine u akciji Hrvatskih šuma, „Dani zajedničke sadnje – proljeće 2021.“


[OPŠIRNIJE]Kviz znanja „Koliko poznaješ Hrvatski sabor?“
Administrator / datum: 17. 3. 2021. 13:27

Mladi ambasadori Europskog parlamenta Islamske gimnazije dr. Ahmeda Smajlovića sudjelovali su u kvizu znanja „Koliko poznaješ Hrvatski sabor?“. Služba za građane Hrvatskoga sabora organizirala je u petak, 12. ožujka, prvo online kviz-natjecanje o poznavanju Hrvatskoga sabora za učenike srednjih škola.


[OPŠIRNIJE]Učenici 2. razreda posjetili Satiričko kazalište Kerempuh
Administrator / datum: 12. 3. 2021. 12:33

Učenici drugog razreda posjetili su 11. ožujka 2021. g. Satiričko kazalište Kerempuh u pratnji profesorice hrvatskog jezika, profesora arapskog jezika te školske pedagoginje.

Gledali su Zajcovu adaptaciju Molierove komedije ,,Škrtac''. Predstava je počela u 19:00 sati te je trajala sve do 21:30. Učenici i profesori oduševljeni predstavom pohvalili su posao koji je odradila redateljica Dora Ruždjak Podolski. Učenike drugog razreda ubrzo čeka i lektira ,,Škrtac'' pa im je i ova predstava dobro došla kao priprema za sat lektire. 


[OPŠIRNIJE]Globalna akcija digitalnog čišćenja
Administrator / datum: 10. 3. 2021. 09:54
 
Pridružite se novim generacijama okolišnih aktivista, onim digitalnim. Sudjelujmo u Globalnoj akciji digitalnog čišćenja 20. ožujka 2021. 
 
Prionimo poslu brisanja megabajta! Kako?

- obrišite nepotrebne online dokumente, stare e-poruke, nekorištene aplikacije, duplikate i mutne fotografije i videozapise koji ispunjavaju uređaje za pohranu

- ispraznite virtualne “oblake” i druge online platforme

- odjavite pretplatu nepotrebnih mailing lista.

 

[OPŠIRNIJE]Posjet izložbi "Fantastični pejzaži"
Administrator / datum: 9. 3. 2021. 08:36

U utorak, 9. ožujka 2021., učenice naše škole posjetile su izložbu profesorice Ive Sabolić u Galeriji Oblok u Sesvetama. U pratnji učenica bile su odgajateljica Enisa Botonjić i pedagoginja Viktorija Kopjar. Izložba pod nazivom "Fantastični pejzaži" profesorice i kolegice Ive Sabolić ostavila je snažan dojam na sve nas koji smo imali priliku izložbu pogledati. Iva Sabolić usavršila je grafiku na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci, međutim njena svestranost u nastajanju novih djela ogleda se u kombiniranju različitih audiovizualnih koncepata. Članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika od 2018. g., a od iste godine i samostalno izlaže. Međutim, ono što je nama najdraže, profesorica je Likovne umjetnosti u našoj školi i ponosni smo na nju i njene uspjehe.


[OPŠIRNIJE]Razgled Zagreba "Putevima Augusta Šenoe"
Administrator / datum: 5. 3. 2021. 13:00

Učenici prvog razreda s profesoricom hrvatskog jezika Deom Blažević 26. veljače 2021. godine bili su u razgledu grada „putevima Šenoe“. S obzirom na to da čitaju njegova djela za lektiru, odlučili su ga i pobliže upoznati. Osim upoznavanja jednog od najvećih hrvatskih pisaca, upoznali su i mnoge lokalitete grada Zagreba.  

U razgled grada povela ih je „učiteljica Branka“ s kojom su se susreli kod kipa Augusta Šenoe u Vlaškoj ulici. Nastavili su preko Jelačićeva trga te se popeli do Kamenitih vrata i vidjeli kip Dore Krupićeve koja se pojavljuje u romanu Augusta Šenoe „Zlatarovo Zlato“. Posjetili su i Gornjogradsku gimnaziju koju je August pohađao prije odlaska na studij. Razgled grada završili su u parku Grič u kojem im je vodičica pokazala neke Augustove fotografije i pisma iz mladih dana.


[OPŠIRNIJE]Edukacija mladih birača "I moj glas je bitan"
Administrator / datum: 3. 3. 2021. 11:36

Državno izborno povjerenstvo Republike Hrvatske provodi edukaciju mladih birača u sklopu projekta "I moj glas je bitan". Cilj edukacije je upoznati mlade birače s izborima koji se provode u Republici Hrvatskoj, načinima ostvarivanja aktivnog i pasivnog biračkog prava te drugim specifičnostima izbora a namijenjen je prvenstveno učenicima završnih razreda srednjih škola.

Na mrežnim stranicama Državnog izbornog povjerenstva dostupni su sadržaji vezani uz edukaciju mladih birača. Sadržaje možete pronaći ovdje.


[OPŠIRNIJE]Lejletu-r-regaib - noć za preispitivanje naših želja
Administrator / datum: 25. 2. 2021. 07:49

Allahu naš, podari nam bereket u redžebu i šabanu i podari nam da dočekamo ramazan!


[OPŠIRNIJE]Humanitarna akcija "Budimo poVEZani" za škole pogođene potresom
Administrator / datum: 18. 2. 2021. 13:25

Dragi svi,

budimo poVEZani čineći dobra djela!

CILJ?

Prikupljanje sredstava za škole iz potresom pogođenih područja.

KAKO SE UKLJUČITI?

Kupnjom platnenih torbi s ručno vezenim motivima koje su izradili učenici i djelatnici naše škole. 

KADA I GDJE?

Torbe možete kupiti u prostorijama Islamske gimnazije, u periodu između 19. i 28. veljače 2021. godine, radnim danom od 8 do 20 sati.

Hvala na solidarnosti! heart


[OPŠIRNIJE]Ponovljena vježba evakuacije u slučaju potresa
Administrator / datum: 11. 2. 2021. 12:07

Svi učenici vratili su nam se u školske klupe pa smo zbog njihove sigurnosti i sigurnosti svih djelatnika škole ponovili evakuacijsku vježbu u slučaju potresa. U suradnji sa stručnjacima za zaštitu na radu, vježba je uspješno provedena. 


[OPŠIRNIJE]Vježba evakuacije u slučaju potresa
Administrator / datum: 20. 1. 2021. 13:28

Započelo je drugo polugodište te su nam se u školske klupe vratili maturanti. Zbog sigurnosti svih djelatnika i učenika škole danas je u suradnji sa stručnjacima za zaštitu na radu održana vježba evakuacije u slučaju potresa. Nakon simulacije potresa, svi djelatnici i učenici mirno su se uputili prema izlazu i zbornom mjestu. Voditelji evakuacije ponovili su preporuke u slučaju potresa, a ista vježba će se ponoviti kada se svi učenici vrate u školu.


[OPŠIRNIJE]Sigurnost u potresu - brošura za učenike, nastavnike i roditelje
Administrator / datum: 11. 1. 2021. 14:46

Dragi učenici, nastavnici i roditelji, 

Državna uprava za zaštitu i spašavanje pripremila je brošuru s informacijama o tome što činiti prije, tijekom i nakon potresa. U brošuri se nalaze i informacije o utjecaju prirodnih katastrofa na tijelo i psihu te sadržaj kompleta za preživljavanje. Brošuru možete pregledati klikom na fotografiju.


[OPŠIRNIJE]“BRINI O SEBI – BUDI DOBRO – proŽIVI COVID”
Administrator / datum: 5. 1. 2021. 13:22

“BRINI O SEBI – BUDI DOBRO – proŽIVI COVID” projekt je koji ima za cilj pružanje psihološke podrške mladima u Hrvatskoj i očuvanje mentalnog zdravlja mladih za vrijeme pandemije koronavirusa, koji su pokrenuli Središnji državni ured za demografiju i mlade i Hrvatska psihološka komora.
U sklopu projekta, pokrenute su telefonske linije za savjetovanje mladih u 20 hrvatskih županija i Gradu Zagrebu.

Broj telefona za Grad Zagreb: 095 701 80 11.
 

 


[OPŠIRNIJE]Obilježen Dan državnosti Bosne i Hercegovine
Administrator / datum: 30. 11. 2020. 14:44

[OPŠIRNIJE]Humanitarna akcija "Doniraj odjeću"
Administrator / datum: 13. 11. 2020. 12:53

Akcija traje do kraja studenog.


[OPŠIRNIJE]Maturanti XI. generacije Islamske gimnazije posadili generacijsko stablo
Administrator / datum: 4. 11. 2020. 07:46
Maturatni s razrednicom nakon sadnje stabla

[OPŠIRNIJE]Uspješno provedena humanitarna akcija "Zajedno možemo više"
Administrator / datum: 21. 10. 2020. 13:19

Povodom Svjetskog dana hrane, koji se obilježava 16. listopada, u našoj je školi provedena akcija prikupljanja namirnica za korisnike Pučke kuhinje Družbe sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga. Više o akciji pod nazivom "Zajedno možemo više" možete pročitati u članku u privitku.


[OPŠIRNIJE]Humanitarna akcija "Zajedno možemo više"
Administrator / datum: 9. 10. 2020. 13:55

Akcija prikupljanja osnovnih namirnica za korisnike pučke kuhinje i obitelji u potrebi. Akcija traje od 7. do 16. listopada 2020. g. Više informacija na letku u privitku.


[OPŠIRNIJE]Izabrana zdravstveno-organizacijska pitanja vezana uz rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021.
Administrator / datum: 3. 9. 2020. 15:41

[OPŠIRNIJE]Bolesti i zdravstvena stanja koja mogu povećati rizik za teže oblike bolesti COVID-19
Administrator / datum: 3. 9. 2020. 15:35

[OPŠIRNIJE]Modeli i preporuke za provedbu nastave u školskoj godini 2020./2021.
Administrator / datum: 1. 9. 2020. 14:50

[OPŠIRNIJE]Učenik Dževat Zendeli novi hafiz Kur'ana časnoga
Administrator / datum: 28. 8. 2020. 16:21

[OPŠIRNIJE]Upute HZJZ-a za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID - 19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021.
Administrator / datum: 27. 8. 2020. 15:38

[OPŠIRNIJE]Rezultati anketa o nastavi na daljinu
Administrator / datum: 30. 4. 2020. 17:21

Poštovani roditelji, dragi učenici,

u privitku se nalaze rezultati anketa o nastavi na daljinu.

Zahvaljujemo na suradnji!


[OPŠIRNIJE]Humanitarna akcija "Zajedno možemo više"
Administrator / datum: 10. 3. 2020. 07:42

Nakon uspješno provedene akcije "Slatko je pomagati" uvidjeli smo da zajedno zaista možemo više. Stoga pozivamo sve učenike i djelatnike da se pridruže humanitarnoj akciji "Zajedno možemo više" koja će se održavati u prostorijama Islamske gimnazije od 10. do 13. ožujka 2020. g.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju